1

2

tork-peakserve-many-visitors-in-washroom

13 Iun Hygiene Vision – BIO-Igiena Toaletelor

BIO – IGIENA TOALETELOR

Un produs pe baza de bio tehnologie care va scapa de mirosurile neplacute de urina, in special la pisoare.

Cum functioneaza Biogiene ?

Asa cum se poate vedea si din denumirea sa acesta este un produs BIO si contine bacterii „prietenoase”. Fiind vorba de un organism acesta trebuie sa se hraneasca. „Hrana” preferata acestor bacterii sunt urina si excrementele, precum si eventualele depuneri organice de pe suprafetele vaselor  de WC sau pisoare.  Aceste bacterii odata eliberate in apa din bazinul toaletei incep sa se inmulteasca si imediat ce apa a fost trasa , la pisoar sau toaleta, ele incep sa lucreze. Veti constata ca, in foarte scurt timp de la montajul sistemului BIOGIENE, ca mirosul urat de urina de la pisoare va disparea, iar interiorul vaselor de WC va fi mai „alunecos” nelasand materiile fecale sa se lipeasca de peretii interiori ai vasului. Daca exista  depuneri organice in interiorul vaselor ce nu au putut fi scoase cu solutii chimice, acestea vor disparea in timp cu ajutorul BIOGIENE.

Dar asta nu este totul : Bacteriile, odata trase cu apa ce spala WC-ul sau pisoarul se duc pe tevile de scurgere si incep a se hrani cu depunerile ce straguleaza tevile si provoaca acel miros urat de urina, iar in timp aceste depuneri vor disparea complet. Trebuie avut insa in vedere ca odata ce sistemul BIOGIENEa fost montat sa  NU SE MAI FACA INTERVENTII CHIMICE asupra pisoarelor sau toaletelor. Ne referim la faptul ca acestea nu trebuiesc dezinfectate cu clor, dezinfectanti sau tratate cu fel de fel de agenti de detartrare deoarece pot distruge bacteriile iar rezultatele sa nu fie cele dorite. Cu totii stim ca acesti detergenti sau eventualele tratamente chimice, aduc puternice daune ecosistemului, sunt destul de costisitoare, mai ales ca acestea ataca si tevile de scurgere, riscand astfel inlocuirea lor ,etc…

BIOGIENE va va scapa de toate aceste interventii, economisind astfel sume importante cheltuite pe agenti chimici sau alte servicii.

Pe scurt : –  nu mai folositi dezinfectanti, nu mai folositi clor,nu mai folositi detartranti, iar daca exista ‚aderente’ de excremente acestea trebuiesc indepartate cu peria de WC (si atat).

BIOGIENE NU ATACA TEVILE ! bacteriile se hranesc doar cu depunerile organice din interiorul acestora!

Un alt avantaj al acestui produs :  ODORIZAREA. BIOGIENE vine in patru arome de miros: brad, portocala, mandarina si guma de mestecat . Acest miros este difuzat in aer cu ajutorul unui mini ventilator (optional) incorporat dozatorul electronic BIOGENIUS, iar acesta este un nou avantaj deoarece nu veti mai avea nevoie de spray-uri odorizante.

 Toaletele dumneavoastra vor mirosi si vor arata impecabil datorita acestui sistem

 

Cum functioneaza BIOGIENE ?

Agentii de curatare pe baza de bacterii sunt cunoscuti de mulţi ani dar pentru a intelege cum lucreaza acestia haideti sa facem un mic sumar. In procente de 70% până la 80% bacteriile sunt  folosite de catre corpul uman pentru a digera mancarea,  sau sunt folsite in industria alimentara pentru fermentarea brânzei, berii sau a vinului. Acestea vor fi denumite in continuare bacterii “prietenoase” sau “bune”. Exista o minoritate de bacterii cum ar fi Streptococcus, Legionella sau Listerioza, notorii pentru efectele lor dăunătoare a sanatatii si de aceea multa lume considera ca toate bacteriile au potential nociv. Modul tradiţional de scapa de aceste bacterii este prin utilizarea clorului sau a dezinfectanţilor, dar aceasta solutie este ca si cum ai lua un ciocan mare şi ai ucide totul; rău sau bun. Iar uciderea bacteriilor “bune” ajută, de asemenea bacteriile “rele”. De fapt asa se explica si rezistenta bacteriilor sau a virusurilor la substantele mentionate mai sus.

Bacteriile “bune” utilizate pentru curatarea toaletelor sunt bacterii “prietenoase” care au ca tinta dejectiile umane. Spre deosebire de înălbitori şi dezinfectanţi, la care e durata eficacităţii este de doar 10 sau 20 de minute, bacteriile se vor dezvolta si se vor multiplica atâta timp cât există o sursă de hrana pentru ele; de exemplu, urină sau excremente. Într-o substanta de curatat pe baza de bacterii “prietenoase”, acestea vor elimina mirosul de canalizare şi urina, precum si blocajele asociate cu depunerile organice de pe tevile de scurgere a toaletei.

În cazul pisoarelor din toaleta barbatilor unde trasul apei la pisoare este ‘inconsecvent’ mirosul este bine cunoscut, dar, folosind o solutie de curatare pe baza de bacterii prietenioase, acest miros neplacut  va fi eliminat aproape imediat. Trebuie notat ca pentru a evita depunerea de saruri din urina este nevoie 15 litri de apă pentru a dizolva 1 gram de saruri urice!!!  În cazul în care sistemele de spălare  folosesc doar 1 sau 2 litri de apă, aceste săruri se depun pe peretii interiori ale pisoarelor precum si pe tevile de scurgere ale astora. In timp, datorita acestor depuneri organice, mirosul neplacut va fi amplificat iar tevile se vor infunda tot datorita acestor depuneri. (vezi foto)

 Depuneri saruri uriceDepunere se saruri uriceDepuneri saruri urice

Cu toate acestea, dacă utilizati o substanta biologica formulata special pentru pisoare si WC-uri situaţia va fi inversă, bacteriile putand schimba aceasta structura incat astfel doar 100 ml de apă sa fie necesară pentru a spăla acelasi 1 gram de saruri urice.

Bacteriile prietenoase folosite în detergenţii de toaletă se multiplica la fiecare 20 minute in condiţiile în care există o sursă de hrană, în acest caz, urină, excremente sau depuneri organice cauzate de acestea.

Este greu de crezut numarul bacteriilor: exista 100 milioane de UFC (unităţi formatoare de colonii), în fiecare 1 mililitru de produs, asa ca imaginati-va cate sunt intr-o rezerva de 600 ml!!!

Ganditi-va altfel; atunci când vă spălaţi pe mâini eliminati bacteriile şi germenii, dar numai de pe mâini. După ce aţi terminat de spălat mainile, bacteriile , bune sau rele, isi încep migratia de pe brate inapoi la maini. De fapt acestea nu fac altceva decat sa isi caute hrana. La fel ar fi dacă aţi pune bacterii alese în mod special, ale caror tinta sunt dejectiile dintr-o toaletă. Bacteria se inmulteste acoperind suprafaţa cu bacterii bune, elimina mirosul de canalizare, iar numărului mare ale acestora si elimina capacitatea de crestere a bacteriilor “rele”.

O solutie de curate BIO va elimina mirosul neplacut asociat cu canalizarea toaletelor, necesitand doar foarte putina apa aplicand astfel o soluţie foarte “verde” si ecologica in acelasi timp. Cu toate acestea, o solutie BIO are un dezavantaj major, agentii chimici tradiţionali, cum ar fi de clorul, dezinfectanţii sau detartrantii vor ucide toata actiunea BIO a acestora. Din păcate, după cum sa menţionat mai sus, agentii chimici traditionali sunt utilizati pe scară largă, contribuind astfel la deteriorarea ecosistemului.

Misiunea noastra este de a informa utilizatorul cu privire la impactul negativ al folosirii de substante chimice traditionale  in toaleta si de a il convinge de utilitatea unei solutii BIO-IGIENICE.